Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за Алфа 146 1,9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за Алфа 146 1,9 JTD

Здравейте колеги,
    имам малък проблем - преди три дни ми светна червената индикация с форма на дюза на таблото. Ходих на диагностика ( 4 пъти ) и излезе следната грешка , дословно не я запомних но беше нещо такова - Грешка в положението на педала на газта Датчик №2
    Заедно с тази грешка в продължение на тези три дни излизаха и други грешки но само тази беше постоянно появяваща се.
    Случва се индикацията на табло "дюзата" да изчезва и да се появява пак - като появяването е свързано с загуба на мощност на колата и придърпване на двигателя.
    Сблъсквал ли се е някой с такъв проблем, че тук в Казанлък няма кой знае какви майстори, или Аз поне не познавам добри.
    Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Ами може да е датчика за позицията на педала, който понякога дава фира и струва излишно много пари, за съжаление.
    След като си от Казанлък, защо не си направиш една разходка до София и сервиза на Бобо? Там е едно от местата, коъдето могат да ти помогнат
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

аман от тия датчици, сензори и грешки значи
      Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
      FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
      sigpic

Comment

SigSauer, виж тази тема:
        http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 6%E5%ED%E0
        Моя проблем беше същия.
        В крайна сметка се оказа, че има изкривено някакво краче на въпросния потенциометър.
        Alfa Romeo 146, 1.9 JTD, 2000 г.

Comment

Мерси
          Странното е че от два дни и 300 км. - никакъв проблем вече
          Не проумявам как така за 3 дни ми изпили нервите и сега нищо - всичко е ОК ????
          Не съм пипал нищо по колата - само беше дошло време и смених маслата и всички филтри, и след ден се оправи от самосебе си.
          Инак мерси за инфото ! Информирах се за тоз потенциометър и бях готов сам да си го разглобявам вече , но за сега ще задържа.

ПС
          Имаше предположения на един майстор на компа, че всичко тва е станало от мръсна нафта или запушен филтър !? Има логика като се има предвид че колата се побъркваше от грешки - а сега няма нито една но ....незнам просто мнение на някой.
          Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Comment

Working...
          X